Het veelzijdige Andalusië

Als ik een bestemming beschrijf vanuit mijn eigen beleving ben ik altijd bang om misschien subjectief te zijn. In het geval van Andalusië is dit niet erg. Het is een zo boeiende streek, alle bezienswaardigheden liggen op korte afstand van elkaar en het is zo uiteenlopend dat iedereen er zijn gading vindt.

Er zijn de klassiekers zoals de steden Granada met het prachtige Alhambra, Cordoba met de niet te missen moskee-kathedraal La Mezquita, Ronda dat in tweeën gesplitst is door een enorme kloof El Tajo, Sevilla met zijn parken en tuinen, en De joodse wijk Santa Cruz met zijn smalle straatjes met talloze bars, winkeltjes en restaurantjes, Jerez de la Frontera, de bakermat van de sherry, Cadiz, Malaga,… 

Maar Andalusië heeft nog veel meer te bieden. 

Natuurliefhebbers vinden er zeker hun gading.  Bezoek de moerasgebieden in Donana National Park of bewonder de pracht van de Sierra Nevada (tip! Alpujarras). Ook de enige echte woestijn van Europa, woestijn van Tabernas met zijn Hollywood themaparken is meer dan een bezoek waard.

Eindigen doen de meesten bij een fly en drive aan één van de prachtige costa’s. Iedereen kent wel de troeven van Costa del Sol of Costa Alméria maar veel minder gekend is de Costa de la Luz.

Andalusië bezoek je gewoon meerdere keren!

Andalusië klassiek of totaal anders?