Myanmar, de verborgen parel

Video afspelen

Wie naar Azië trekt denkt meestal niet aan het voormalige Birma. Toch heeft dit land ongelooflijk veel te bieden. Een bonte mix van culturele parels, vriendelijke bevolkingsgroepen en weergaloze natuur laat geen enkele reiziger onbewogen.

Er zijn de talrijke pagodes en tempels in en rond Yangon, Mandalay, Bagan en Heho maar er is veel meer. Wandel over de  1,6 km lange houten U Bein Bridge, een ballonvaart over de 2800 pagodes van Bagan bij zonsopgang, een boottocht op het Inle Lake met zijn talrijke drijvende dorpen en markten, een treinrit over de Gokteik brug,…

Naast al deze hoogtepunten is het vooral de authenticiteit en de puurheid van Myanmar wat het zo uniek maakt. Men maakt bij momenten als het ware een sprong in de tijd. Kuierend door kleine dorpen, wandelend over de lokale marktjes ontdek je een mysterieus Azië dat op vele andere plekken al lang verdwenen is.

Trekkings, fiets- en wandeltochten, luxeverblijven, riviercruises maar ook een verlenging met een paar dagen rust op de prachtige stranden van Ngapali beach zijn allemaal mogelijk. Wij werken het volledig uit op jouw maat.

Wil jij hier meer over weten?